Asertivna komunikacija je postala osnova svakog uspešnog partnerskog, porodičnog, poslovnog i bilo kog drugog odnosa među ljudima. Na asertivnom treningu učite kako da se zauzmete za svoje potrebe i prava uz poštovanje sagovornika, konstruktivno rešavate konflikte i neslaganja, izražavate osećanja i želje, učvrstite svoje samopouzdanje, izbegavajući stres. Uz sve to, ishod komunikacije u tom slučaju, najbliži je najpoželjnijem za obe strane: win-win ishodu. 

O.L.I. Psihodinamski asertivni trening koji organizuje OLI centar za integrativnu psihodinamsku psihoterapiju, savetovanje i koučing, namenjen je budućim trenerima asertivne komunikacije ali i pojedincima koji shvataju značaj ovog vida ponašanja/komunikacije u različitim sferama života.

Edukacija za “OLI trenere asertivne komunikacije” odvija se kroz ukupno 9 modula (jedan modul 6 časova). Ono po čemu se ova edukacija razlikuje od sličnih, sastoji se u tome da je akcenat u predavanjima i vežbama stavljen na psihodinamske elemente ponašanja učesnika u komunikaciji. To znači da edukante učimo da shvate dublju osnovu ponašanja učesnika u komunikaciji: zbog čega je neko agresivan, pasivan… ali isto tako, zašto su neki obrasci našeg ponašanja tvrdokorni i teško promenljivi, čak i kad smo svesni da su nefunkcionalni i da nas ne vode do ishoda kakav priželjkujemo i koji nam omogućava održavanje uspešnog odnosa – bilo u poslovnom, socijalnom ili privatnom okruženju. Tokom treninga učimo bazične emotivne sposobnosti, čiji neadekvatan razvoj može da bude razlog neasertivnosti. Takođe, kako se OLI Psihodinamski asertivni trening zasniva na OLI metodu – razloge i rešenja za određeno ponašanje tražimo u našim (ili tuđim) iracionalnim uverenjima i iz njih proisteklih (pogrešno) obrađenih informacija. Otklanjanje Lažnih Informacija Otkrivanjem Lične Istine – osnova je OLI metoda. Razumećemo svoje i tuđe neasertivno ponašanje ako otkrijemo koje su bazične emotivne sposobnosti nerazvijene i lažne infomacije i iracionalna, ograničavajuća uverenja koja iz njih proističu, a onda ćemo  ih zameniti ličnim istinama i funkcionalnim modelima ponašanja. U okviru INSTRUKTORSKOG kursa jedan modul je posvećen asertivnosti u poslovnim odnosima, jedan asertivnosti u partnerskim odnosima i seksualnoj asertivnosti. Jedan modul je posvećen veštinama prezentacije i organizovanju radionica.

Pored instruktorskog, održavamo i ISKUSTVENE asertivne treninge koji su namenjeni svima koji žele da unaprede svoju komunikaciju. Ovaj trening se održava kroz 6 modula po 5 časova. Takođe je jedan modul namenjen partnerskoj a jedan poslovnoj asertivnosti.

Oba modaliteta treninga su akreditovana od strane UPSKS i obezbeđuju i odgovarajući broj sati ličnog rada.

Autor i realizator programa je dr Maja Vučković.

Treninzi se kontinuirano održavaju u Beogradu i Nišu, a ukoliko se formira grupa, i u drugim gradovima.

Uskoro će biti dostupna i online edukacija putem webinara za one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju.

Detalje programa možete pronaći na:

http://www.savetnik.org.rs/index.php/koucing

ili na:

www.olicentar.rs