LIFE COACHING

Life Coaching (koučing) je disciplina koja se nalazi između konsaltinga, mentorstva, supervizije, savetovanja, edukacije… Najjednostavnije rečeno, koučing je interaktivni proces koji vam pomaže u ličnom razvoju, u ostvarenju sopstvenih ciljeva i unapređenju ličnog i profesionalnog života. Primenljiv je u svim oblastima života i rada.

Kada vam je potreban life coach?

  • Coach vam može pomoći da lakše prođete kroz proces promene, kreirate efikasnu životnu strategiju, savladate prepreke koje vas vode do cilja koji ste postavili...

  • Ne možete biti uspešni ni u jednom poslu ako ne posedujete odgovarajuće komunikacijske veštine. U radnom i privatnom okruženju dolazite u kontakt sa različitim ljudima... Mogu biti kritizeri, negativisti, agresivni, pasivni... Bilo da su vaši autoriteti ili ne, možete naučiti kako da na asertivan način komunicirate sa njima, zastupajući svoje stavove i ciljeve, uz razumevanje i poštovanje svog sagovornika, njegovih motiva i da se prema njemu postavite na pravi način.

  • Socijalne veštine i emotivna kompetencija su osnova našeg uspeha u poslu, u porodici, krugu prijatelja... Ako ove svoje veštine niste dovoljno usavršili i primećujete da vam njihov nedostatak onemogućava uspostavljanje normalnih odnosa sa drugim ljudima, vreme je da se obratite coach-u.

  • Stres je najbolje eliminisati iz života...samo što to često nije moguće! Koučing vas uči kako da se efikasno nosite sa stresom, postignete optimalni balans između posla i privatnog života, izgradite svoje emotivne i zdravstvene rezerve.

  • Odavno su ljudi shvatili da je vreme vrlo vredan, i nažalost, neobnovljiv resurs. Zato se mnogi stručnjaci i profesionalci bave pitanjima upravljanja vremenom. Coaching vas uči kako da bolje organizujete svoje dnevne, nedeljne, mesečne aktivnosti...napravite hijerarhiju aktivnosti i definišete svoje prioritete.

  • U računovodstvu se izvode bilansi stanja, bilansi uspeha... O.L.I. metod nas uči kako da izvedemo svoje psihološke bilanse i napravimo svoju emotivnu matematiku – da prepoznamo koje naše aktivnosti nas emotivno obogaćuju, a koje osiromašuju.

  • Imate odično plaćen posao, vozite skup auto, krećete se u „visokom“ društvu, imate karijeru, porodicu; studirate fakultet koji ne volite, oblačite garderobu koju vi ne birate... ne osećate zadovoljstvo, već prazninu... Možda je to zato što ste u životu radili ono što nije vaša suštinska želja i priroda, ostvarivali ciljeve koji nisu vaši. Pronađite svoju autentičnu ličnost uz O.L.I. psihodinamskog coach-a i proverite kako izgleda biti zadovoljan u sopstvenoj koži.

Generalno, radeći sa koučom, ostvarićete poboljšanje u komunikaciji, unapredićete svoje poslovne veštine, naučićete kako da se  nosite sa stresom, poboljšati socijalne vešine, veštine organizacije života, veštine koncentracije i postizanja poželjnih mentalno-emotivnih stanja, veštine samoregulacije, razvićete svoje emotivne kompetencije... naučićete, pre svega, da bolje razumete sebe i druge i da se osećate srećno i zadovoljno u svojoj koži.

U HR HoRizonsu koučing radimo po akreditovanom programu O.L.I. Integrativni Psihodinamski Life Coaching (detalji programa)

Za više detalja ili za razgovore sa koučem, javite se putem maila ili telefonom

Dr Maja Vučković, OLI Life Coach Master

maja.inspireyourself.rs
065 3519563

Marina Simić

marina.hrhorizons@gmail.com
062 8344314